Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ،  خراسان شمالی استانی با ظرفیت عظیم کشت آبی و دیم گندم است که می‌تواند سهم زیادی در این کالای استراتژیک کشور داشته باشد و شاهد مثال دقیق توانمندی تولید در استان نیز ظرفیت ۳۰۰ هزار تنی سیلو‌های خراسان شمالی یعنی چیزی نزدیک به دوبرابر میزان گندم مورد نیاز خود استان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال در سال زراعی جاری به دلیل ناملایماتی نظیر خشکسالی و البته قیمت کم خرید تضمینی گندم در سال گذشته و عدم جبران هزینه‌های کشاورزان٬ متاسفانه پیش بینی می‌شود میزان خرید این کالای استراتژیک در خراسان شمالی تا حدود ۹۰ هزار تن کاهش یابد.

بیشتر بخوانید

افزایش ۷۰ درصدی قیمت خرید تضمینی گندم

پیش بینی‌ها حاکی است٬ برداشت گندم از برخی کشتزار‌های خراسان شمالی امسال به علت گرمای هوا و کاهش بارندگی زودتر از موعد در مناطق گرمسیر استان آغاز شده است. هر چند براساس پیش‌بینی سازمان جهاد کشاورزی شاید امسال با توجه به شرایط خشکسالی ۱۸۰ هزار تن گندم از سطح اراضی این استان برداشت شود، اما گفته‌های کارشناسان این مضوع را نقد کرده و معتقدند٬ گندم سالمی که امسال به سلیو‌ها خواهد رسید٬ ۹۰ هزار تن است.

بر این اساس از میزان گندم تولیدی استان با افزایش نرخ تصمینی گندم٬ پیش بینی می‌شود، بیش از ۷۰ درصد این محصول در اختیار دولت قرار گیرد. سال گذشته حدود ۵۰ درصد از محصول گندم کشاورزان خراسان شمالی در قالب خرید تضمینی به شرکت بارزگانی دولتی ایران فروخته شد و به دلیل اختلاف قیمت بالا٬ بخش زیادی از این محصول در اختیار خریداران بازار آزاد قرار گرفت.

در مجموع در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته، نرخ تضمینی گندم در سطح ملی از سوی دولت دو برابر افزایش یافت و شاید این نرخ رضایت نسبی کشاورزان را تامین کند. در سال زراعی جاری ۱۸۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان خراسان شمالی زیر کشت گندم و جو آبی و دیم قرار گرفته که ۱۱۸ هزار هکتار از این اراضی را دیمزار‌های گندم و جو تشکیل می‌دهند.

۲ سوم ظرفیت سیلو‌های خراسان شمالی خالی می‌ماند!

موسوی مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی٬ گفت: برای سنجش کیفیت گندم در تمام سیلو‌های خراسان شمالی آزمایشات مرتبط با کیفیت انجام می‌شود و همه شاخص‌ها را بررسی می‌کنیم. گندم مرطوب در سیلو‌ها توسط دستگاه‌های رطوبت سنج اندازه‌گیری می‌شود گندم‌های با رطوبت بالای ۱۲ درصد تحویل گرفته نمی‌شود.

وی افزود: ضایعات گندم در سیلو‌ها گرفته می‌شود و هر چه درصد ناخالصی گندم کمتر باشد قیمت گندم بالاتر می‌رود. ضایعات ۱ تا ۴ درصد کیلیوی ۵ هزار تومان برای کل وزن گندم پرداخت خواهد شد.

معمای گندم٬ آرد و نان در استان خراسان شمالی مضووعی پیچیده است. تولید گندم در استان کاهش یافته٬، اما سهمیه تغییر نکرده است. از سوی دیگر مصرف گندم استان از میانگین کشوری بالاتر است. تعداد نانوایی‌ها هم البته بیشتر از میانگین کشوری است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی درباره میزان برداشت گندم امسال از مزارع خراسان شمالی گفت: متاسفانه با توجه به شرایط جوی و مشکلات ناشی از آن امسال با کاهش تولید گندم مواجه هستیم. پیش بینی ما این است که امسال حدود ۹۰ هزار تن گندم خریداری می‌شود؛ که این میزان در سال گذشته حدود ۱۳۰ هزار تن بوده است. ظرفیت سیلو‌های استان ۳۰۰ هزار تن است.

وی افزود: ارتباطی بین تولید گندم استان و سهمیه آرد آن استان وجود ندارد و سهیمه آرد استان بر اساس جمعیت هر استان است که ۲۰ هر ماه این سهمیه برای استان شارژ می‌شود. امسال با توجه به کاهش تولید در استان باید از استان‌های دیگر و یا گندم وارداتی وارد استان شود. میانگین مصرف استان در هر ماه حدود ۱۲ هزار تن است.

چرا تعداد نانوایی‌ها در خراسان شمالی زیاد است؟

با آنچه درباره گندم تولیدی خراسان شمالی و سهیمه آرد استان گفته شد٬ موضوعی که پس از آن مورد سوال قرار می‌گیرد٬ موضوع نان٬ کیفیت آن و صف‌های شلوغ و سهمیه کم نان در روستا‌ها است. سوال اساسی اینجاست که آیا سهمیه آرد نانوایی‌های استان کم است؟

حجت‌الاسلام والمسلیمن رضا نوری نماینده، ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد در خطبه‌های گذشته نماز جمعه با انتقاد از وضعیت پخت نان در نانوایی‌ها شهری و به ویژه روستایی٬ گفت: در بحث نان و آرد کمبود آرد در برخی از روستا‌ها گزارش شده که این اصلا قابل قبول نیست. باید مسئولان نظارت درست و کلی داشته باشند تا سهمیه‌ها به درستی اختصاص یابد.

بیش از ۷۰ درصد این محصول در اختیار دولت قرار گیرد. سال گذشته حدود ۵۰ درصد از محصول گندم کشاورزان خراسان شمالی در قالب خرید تضمینی به شرکت بارزگانی دولتی ایران فروخته شد و به دلیل اختلاف قیمت بالا٬ بخش زیادی از این محصول در اختیار خریداران بازار آزاد قرار گرفت.

این موضوع همواره مورد انتقاد مردم استان بوده چرا توزیع نان در استان شرایط خوبی نداشته و کیفیت نان هم خوب نیست.

موسوی مدیرکل غله خراسان شمالی با اشاره به این نکته که سهمیه آرد نانوایی‌های استان هیچ ربطی به تولید گندم ندارد٬ تصریح کرد: با وجود کاهش تولید گندم در خراسان شمالی٬ هیچ سهمیه‌ای کم نمی‌شود و علی رغم میانگین مصرف استان که بالاتر از میانگین کشوری است٬ آرد مورد نیاز٬ تامین خواهد شد. میانگین مصرف آرد در استان برای هر نفر ماهانه حدود ۹ کیلوگرم است که این میزان در کشور ۷ کیلو است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خراسان شمالی ادامه داد: سهمیه آرد یارانه‌ای استان با سهمیه آرد صنف و صنعت که مخصوص شیرینی‌پزی‌ها است متفاوت است که در صورت جذب کامل و استفاده کامل از این سهمیه‌ها٬ سهمیه استان به ۱۴۰ هزار تن در سال خواهد رسید. در صورت حوادث غیرقابل پیش بینی و کمبود سهمیه آرد در استان٬ از تهران سهمیه مازاد را درخواست می‌کنیم و در شرایط خاص که مثل فروردین امسال است٬ سهمیه مازاد ویژه درخواست می‌شود.

برداشت گندم از برخی کشتزار‌های خراسان شمالی امسال به علت گرمای هوا و کاهش بارندگی زودتر از موعد در مناطق گرمسیر استان آغاز شده است. هر چند براساس پیش‌بینی سازمان جهاد کشاورزی شاید امسال با توجه به شرایط خشکسالی ۱۸۰ هزار تن گندم از سطح اراضی این استان برداشت شود، اما گفته‌های کارشناسان این مضوع را نقد کرده و معتقدند٬ گندم سالمی که امسال به سلیو‌ها خواهد رسید٬ ۹۰ هزار تن است.

وی با اشاره به شلوغ بودن صف نان در استان هم گفت: متاسفانه در خراسان شمالی تعداد نانوایی‌ها زیاد است که به همین دلیل سهمیه آرد نانوایی‌ها کم می‌شود. باید به ازای هر ۱۲۰۰ نفر یک نانوایی وجود داشته باشد تا نانوایی‌ها توجیه اقتصادی داشته باشند، اما در خراسان شمالی صدور بی‌رویه مجوز باعث شده به ازای هر ۶۰۰ نفر یک نانوایی داشته باشیم که در نتیجه سهمیه کم شده و هزینه نانوایی‌ها هم تامین نمی‌شود. اینجا باید اتحادیه نانوایان از صدور مجوز خودداری کند. با این حال باز هم صف نانوایی‌ها شلوغ است.

معمای گندم٬ آرد و نان در استان خراسان شمالی مضووعی پیچیده است. تولید گندم در استان کاهش یافته٬، اما سهمیه تغییر نکرده است. از سوی دیگر مصرف گندم استان از میانگین کشوری بالاتر است. تعداد نانوایی‌ها هم البته بیشتر از میانگین کشوری است. با این حال سهمیه ویژه تک نوبتی هم به استان داده می‌شود، اما باز هم صف نانوایی‌ها شلوغ و توزیع نان نا مناسب است. مشکل کجاست؟ آیا باید مضووع را در فروش آزاد آرد و تخلفات دیگر جست‌جو کرد؟

منبع:تسنیم

انتهای پیام/د

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کشت گندم برداشت گندم محصول در اختیار استان خراسان شمالی خراسان شمالی میانگین کشوری تعداد نانوایی ها خراسان شمالی نان در استان خرید تضمینی هزار تن تولید گندم مدیرکل غله ۹۰ هزار تن سال گذشته سهمیه آرد پیش بینی سیلو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۴۶۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نقص ۸ نقطه پرتصادف در راه‌های خراسان شمالی

مدیرکل راهداری خراسان شمالی گفت: هشت نقطه پرتصادف در شبکه راه‌های خراسان شمالی با هدف ارتقای ایمنی تردد وسایل نقلیه و کاهش سوانح جاده‌ای، رفع نقص شد.

محمد مشتری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خراسان شمالی اظهار کرد: هشت نقطه پرتصادف با بیش از ۵۰ میلیارد تومان اعتبار در شبکه راه‌های خراسان شمالی به منظور ارتقای ایمنی تردد وسایل نقلیه و کاهش سوانح جاده‌ای رفع می‌شود.

وی افزود: رفع سه نقطه پرتصادف در محدوده بابا امان (دوربرگردان و تقاطع روستای حمید و پمپ بنزین باباامان) و رفع چهار نقطه پر تصادف در ورودی شهر فاروج در دست اجرا است.

مدیرکل راهداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: برطرف کردن یک نقطه پر تصادف در ورودی محور بدرانلو (بجنورد - آشخانه) نیز به منظور ارتقای ایمنی تردد اجرا می‌شود.

مشتری با بیان اینکه این پروژه‌ها شهریور امسال به پایان می‌رسد، تصریح کرد: در طرح ملی شناسایی نقاط پرتصادف جاده‌های کشور مصوب سال ۱۴۰۱، ۱۶ نقطه در راه‌های برون‌شهری این استان شناسایی شد.

وی اضافه کرد: در برنامه ابلاغی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در سال گذشته، رفع هفت نقطه از این تعداد در نظر گرفته شده بود، اما با تلاش راهداران هشت نقطه پر تصادف رفع شد.

کد خبر 751750

دیگر خبرها

  • رفع هشت نقطه پرحادثه در شبکه راه‌های خراسان شمالی
  • کره شمالی و قوانین عجیب و غریب!
  • رفع نقص ۸ نقطه پرتصادف در راه‌های خراسان شمالی
  • رفع موانع تولید در راستای تحقق شعارسال
  • ببینید | طوفان شن وحشتناک با سرعت ۱۱۰ کیلومتر بر ساعتی در خراسان شمالی!
  • هشدار نارنجی هواشناسی در خراسان شمالی
  • تجمع مردمی حمایت از اجرای طرح نور در مرکز خراسان شمالی
  • وضعیت خرید گندم در استان بوشهر مطلوب است
  • آمادگی حداکثری برای محافظت از گندم‌های خریداری شده در کشور
  • کشف بزرگترین مزرعه استخراج رمز ارز در خراسان‌شمالی